0320-820993 info@trulynolen.nl

Houtworm bestrijding

Wanneer u last heeft van houtwormen in uw woning of bedrijfspand kan dit verschillende (gezondheids) problemen met zich meebrengen. Het is hierom raadzaam om spoedig een houtworm bestrijding te laten uitvoeren. Truly Nolen helpt u graag met de bestrijding van houtwormen. Ook informeren wij u graag verder.

Houtwormen

Houtworm is de gemeenschappelijke benaming van de insecten die vooral hout doorboren en voorraden graan en bonen aanvreten en ze tot stof herleiden. De houtworm voedt zich vooral met hout.

De houtworm die in het hout huist, begint zijn leven in een ei dat op de oppervlakte van het hout gelegd wordt. Deze oppervlaktes hebben spleten en het ei nestelt zich in die spleten tot het openbarst. Daar blijven ze en richten schade aan.

In deze fase kruipt de larve tot vlak aan de oppervlakte waar hij een holte maakt en er zich verpopt. Tussen mei en augustus wringen de volwssen kevers zich uit de pop en vreten zich een weg waarbij ze een spoor van gaatjes in het hout achterlaten. Terwijl ze zich een weg banen, voeden ze zich niet! Op het ogenblik dat ze aan de oppervlakte komen, paren ze en leggen eieren, vaak in de oude gaatjes, in de holtes en tunnels, dus diep onder de oppervlakte van het hout. In feite kan zowel het paren als het leggen van eieren nog in de gaatjes gebeuren.

J