0320-820993 info@trulynolen.nl

Knaagdieren bestrijding

Knaagdieren bestrijding

Wanneer u last heeft van knaagdieren in uw woning of bedrijfspand kan dit verschillende (gezondheids) problemen met zich meebrengen. Het is hierom raadzaam om spoedig een knaagdieren bestrijding te laten uitvoeren. Truly Nolen helpt u graag met de bestrijding van knaagdieren. Ook informeren wij u graag verder.

Knaagdieren

Dit ongedierte vormt een ernstig probleem voor de mens, niet alleen omdat ze vele ziektes overdragen maar ook door de economische schade die ze veroorzaken, besmet voedsel, vernietiging van diverse materialen (kleren, meubels, papieren), aangetast commercieel imago, enz.

Het is ook belangrijk te vermelden dat een groot deel van deze knaagdieren parasieten meedragen: vlooien, teken en luizen. Truly Nolen beschikt over de modernste technologie om knaagdieren te bestrijden, daarbij gebruik makend van systemen van de laatste generatie in combinatie met hoogwaardige evaluatieprogramma´s.

Van de méér dan 3.000 soorten bestaande knaagdieren, zijn er maar drie die relevant zijn voor een stedelijke omgeving: de Rattus norvegicus, de Rattus rattus en de Mus musculus. Ze worden als “tafelgenoten” beschouwd omdat ze in nauwe samenhang met mens en huisdier leven. Het zijn verschillende diersoorten met een eigen levenscyclus en eigen gewoontes.

De Rattus norvegicus bekend als de rat, is de grootste en zwaarste van de drie soorten. Hij weegt 300 tot 500gr, heeft een afgeronde snuit, kleine oren en een korte, dikke staart. Bij voorkeur leeft hij op vochtige plekken (gewoonlijk buitenshuis). De Rattus norvegicus is een uitstekende zwemmer. Hij kan tot 800 meter zwemmen en tot drie minuten duiken. Hij is een alleseter, dat betekent dat hij elk soort voedsel eet. Zijn voorkeur gaat wel naar granen, fruit, vis, vlees, chocolade, huishoudelijke afval, enz. De drachttijd is kort: van 21 tot 23 dagen. Hij is vruchtbaar, heeft 8 tot 12 jongen, die op 33 tot 35 dagen zelfstandig worden, en hij is geslachtsrijp op 80 tot 90 dagen. Hij leeft 18 tot 24 maanden en brengt 6 tot 8 nesten met jongen voort.

De Rattus rattus, bekend als de zwarte rat of de huisrat, is de kleinste en de behendigste van alle ratten. Hij weegt 150 tot 250gr, heeft een spitse snuit, grote oren, een dunne en lange staart. Hij leeft bij voorkeur op hoger gelegen en minder vochtige plaatsen. Hij heeft een zwarte, donkerbruine of donkergrijze kleur op de rug en is grijs of wit op de buik. Zijn zintuigen zijn gelijk aan die van de Rattus norvegicus. De Rattus rattus is een uitstekende klimmer. Hij beklimt om het even welk oneffen oppervlak. Hij is een alleseter maar heeft een voorkeur voor granen, fruit, cacao, noten, groenten, enz. Zijn drachttijd is kort: van 21 tot 22 dagen. Hij is vruchtbaar, heeft 6 tot 10 jongen die op 25 tot 30 dagen zelfstandig worden, en hij is geslachtsrijp op 60 tot 62 dagen. Hij leeft van 12 tot 18 maanden en brengt 6 tot 8 nesten jongen voort.

De Mus musculus is de kleinste en lichtste van de 3 soorten. Hij weegt tussen 20 en 30gr, heeft een spitse snuit, grote oren, grote ogen. Hij leeft bij voorkeur binnen in het object, fornuizen, lades, kasten en kleine overlopen. Hij heeft een grijze kleur op de rug en grijsachtig of wit op de buik. Zijn zintuigen zijn gelijk aan die van de Rattus norvegicus en de Rattus rattus. De Mus musculus zwemt erg goed, klimt gemakkelijk, is bijzonder nieuwsgierig, heeft dagelijks maar een kleine portie water en voedsel nodig om te overleven. Zijn actieterrein is klein. Hij is een alleseter maar heeft een voorkeur voor granen en zaden. Zijn drachttijd is kort: van 18 tot 19 dagen. Hij is vruchtbaar, heeft 5 tot 6 jongen, die op 25 tot 30 dagen zelfstandig worden, en hij is geslachtsrijp op 40 tot 42 dagen. Hij leeft ongeveer 12 maanden en brengt 6 tot 8 nesten jongen voort.

J