0320-820993 info@trulynolen.nl

Motten bestrijding

Motten bestrijding

Wanneer u last heeft van motten in uw woning of bedrijfspand kan dit verschillende (gezondheids) problemen met zich meebrengen. Het is hierom raadzaam om spoedig een motten bestrijding te laten uitvoeren. Truly Nolen helpt u graag met de bestrijding van motten. Ook informeren wij u graag verder.

Motten

Motten zijn de grootste groep van het soort der lepidoptera. Tot die groep behoren de insecten met twee paar membraanachtige vleugels die met schubben bedekt zijn. Ze hebben ook mondstukken waarmee ze kunnen zuigen. De levenscyclus bevat volgende fases: ei, larve, pop en volwassen insect.

De kledingmotten vliegen weinig en zijn niet door het licht aangetrokken. Hun ontwikkeling is beïnvloed door vochtigheid. De ideale omgeving heeft een vochtigheidsgraad van ongeveer 75%, is warm en donker. De wijfjes leggen gemiddeld 40 tot 50 eieren in een periode van 2 tot 3 weken, waarna ze onmiddellijk sterven. De eieren zijn omhuld door een kleverige afscheiding en ze hechten zich vast aan de stof van de kledij. De larven ondergaan tussen 5 en 45 gedaantewisselingen, afhankelijk van de omgevende temperatuur en het aanwezige voedsel. Ze zijn lichtgekleurd, met een donkere kop. Terwijl ze zich voeden, vormen ze een cocon in ruitvorm waar ze zich gedeeltelijk in kunnen hullen. Het voedsel bestaat uit wol, dons, hoofd- en lichaamshaar, leder, stof, papier en bij gelegenheid ook katoen, linnen, zijde en kunststof.

Ongewassen kledij, met sporen van drank, voedsel,zweet en urine, en ook lang opgeborgen kleren zijn het grootste doelwit. De uitwerpselen van de larven van de kleding motten hebben dezelfde kleur als de stof van de kleren.

J