0320-820993 info@trulynolen.nl

Vlooien bestrijding

Vlooien bestrijding

Wanneer u last heeft van vlooien in uw woning of bedrijfspand kan dit verschillende (gezondheids) problemen met zich meebrengen. Het is hierom raadzaam om spoedig een vlooien bestrijding te laten uitvoeren. Truly Nolen helpt u graag met de bestrijding van vlooien. Ook informeren wij u graag verder.

Vlooien

Vlo is de gemeenschappelijke naam van de insecten zonder vleugels van de orde van de Siphonaptera. De vlooien voeden zich met het bloed van zoogdieren en vogels. Vlooien kunnen ernstige ziektes, zoals tyfus en builenpest, overdragen.

Gewoonlijk hebben ze het op huisdieren gemunt. Naast het ongemak door de beet, dragen ze wormen en parasieten over en ze kunnen allergieën veroorzaken. Het wijfje van de vlo legt haar eieren (wit gekleurd en 0,5mm lang) op het dier. Omdat ze niet vastzitten, vallen ze in het rond waar ze alleen van de temperatuur en de vochtigheid afhankelijk zijn om larven te worden. Dit gebeurt in een periode die tot 10 dagen kan gaan. Die larven nestelen zich in vloerkleden, dekens en in spleten. Ze voeden zich met organische afval en met de uitwerpselen van volwassen vlooien. In 5 tot 11 dagen vormen ze een cocon waar ze gaan poppen. Bij een temperatuur van 27ºC en een vochtigheidsgraad van 80% kunnen ze volwassen vlooien worden in slechts 5 dagen tijd.

J