0320-820993 info@trulynolen.nl

Wandluizen bestrijding

Wandluizen bestrijding

Wanneer u last heeft van wandluizen in uw woning of bedrijfspand kan dit verschillende (gezondheids) problemen met zich meebrengen. Het is hierom raadzaam om spoedig een wandluizen bestrijding te laten uitvoeren. Truly Nolen helpt u graag met de bestrijding van wandluizen. Ook informeren wij u graag verder.

Wandluizen

Gewoonlijk leggen wandluizen hun eieren in spleten en kleine kieren in hout, meubels of plinten. Zolang het licht is, schuilen wandluizen in deze zones.

Sporen van besmetting
Wandluizen zijn alleen ‘s nachts actief maar ze laten bloedsporen na op muren, bedden, overgordijnen en andere lichtgekleurde materialen. Bij het begin van een besmetting, nestelen de wandluizen zich vooral in de beddenlakens. Als er niet ingegrepen wordt, verplaatst de plaag zich naar stopcontacten in de wand, naar schilderijen, meubels en andere voorwerpen.

Onmiddellijk bestrijden is erg belangrijk om uitbreiding van de plaag te voorkomen.

Een beet van wandluizen kan al dan niet ernstig zijn. Sommige mensen hebben er helemaal geen last van, andere kunnen een allergische reactie krijgen: zwelling op de plaats van de beet en jeuk. Wandluizen kunnen mogelijk overdragers van hepatitis B en andere venerische ziektes zijn. Er zijn geen aanwijzingen voor de overdracht van virussen.

J